onsdag 19 januari 2011

Kjol med virkade detaljer


Strax innan jul sydde jag denna kjol men den har inte blivit bloggad om förrän nu. Kjolen består av två olika tyger - jeanstyg och ett randigt lite grövre tyg (är lite osäker på exakt vad det är för tyg, hittade det i mina gömmor...) Skarven på tygerna är inte exakt mitt fram utan sitter lite vid sidan. För att göra det hela lite roligare ville jag brodera något på jeanstyget. Men efter lite funderade kom jag fram till att det kunde vara kul med något virkat. Problemet var att jag inte är så duktig på att virka... Men efter lite övande fick jag till tre "blommor" som jag kunde sätta på. Slutresultatet blev ganska bra tycker jag :-)

torsdag 13 januari 2011

Tröja och mössa


Här kommer ett kitt med tröja och mössa som jag sydde till en liten kille i julklapp. Tyget är SoS Pingvintyg på grön botten och sedan har jag använt orange mudd i halsen för att bryta av lite. Mössan är fodrat med grönt fleece för att bli lite varmare. Hoppas han blev glad för det och att det passade.

måndag 3 januari 2011

Tunikor som blev julklappar

Såklart blev det lite sydda julklappar i år till barnens kusiner. Sydde varsin tunika i pastellfärger, med svart halsmudd och svart rullsöm nedtill och med ett tryck framtill med deras bokstav. Trycket ritade jag själv och gjorde en mall av och stöpplade sedan med textilfärg - fungerade ganska bra tycker jag.

lördag 1 januari 2011

God fortsättning!

Jag hoppas ni alla har haft ett riktigt bra 2010 och att 2011 blir ännu bättre!

Nyårsafton igår (vilket var väldigt trevligt hos underbara vänner, stort tack!) gör att jag känner mig lite trött idag - vilket gör det till en perfekt dag för lite bloggande!

Årets tomte var en riktigt sytomte - han kom med inte mindre än två symaskiner till oss!! Jag fick min efterlängtade Janome Cover Pro 1000 CPX! Den har fått plats i mitt syrum där det nu står tre maskiner och jag känner att min samling är komplett :). Har testsytt med den och den gör jättefina sömmar! Klurar nu lite på hur jag på bästa sätt fäster sömmarna - någon som har tips?


Och sedan så fick min dotter sin första symaskin - Janome SewMini Delux! Den är hur söt som helst och passar helt perfekt till henne. Den är kraftfull som en riktigt symaskin men mindre och går inte så fort. Hon blev helt salig och vill nu bara sy :) Vi har satt den på ett litet bord i mitt syrum så att vi kan sitta där tillsammans och sy.
Tänk var mycket vi nu ska sy - min dotter och jag!