lördag 25 september 2010

Min tur


Så var det min tur att förnya garderoben. Blev 2 nya kjolar i den gångna veckan, en brun med orangea och gula blommor (har inte fotat denna ännu men det kommer så småningom) och så denna svart och vita kjol med gröna prickar.
Det är en väldigt enkel modell men känns snygg och fräsch tycker jag. Har bara precis mätt mig och klippt i tyget, ett fram och ett bakstycke och sedan en mudd i midjan. Måste dock sätta gummiband i mudden för att få den att sitta kvar. Tycker egentligen att man i princip alltid måste det, har jag inte gummiband i sonens mudd på hans byxor klagar han att han tappar byxorna ;)

tisdag 14 september 2010

Födelsedagsklänning


När man fyller år så hör det väl även till med en ny finklänning - så en sådan blev det till min 7-åring. Syddes i lite panik kvällen innan kalaset men blev faktiskt riktigt bra för det.
Tyget kommer från SoS, blev vansinnigt förtjust i det när jag såg det där för några veckor sedan. Det var även där jag såg kombinationen av dess två tyger, så det kan jag inte ta åt mig äran för. Mönstret har jag dock ritat själv. Jag utgick från ett befintligt mönster för att få rätt storlek men har sedan ändrat om helt efter eget tycke. Gillar modellen och funderar på att införa den i mitt modellutbud.

söndag 12 september 2010

Min lilla tjej har blivit 7 år!


Tänk vad tiden går fort - min lilla tjej har blivit 7 år!!! Samtidigt som jag är väldigt stolt att hon är så stor så sticker det till i hjärtat, hon är inte så liten längre. Fast för mig är hon nog alltid min "lilla kickis" :).
I present fick hon bla denna tunika. Lila singeljersey med egen ritat tryck i guld och med röda sömmar. Rullsöm i nederkant för att få en lite vågad kant. Hon blev jättenöjd - "Tufft, mamma!" var hennes kommentar.

fredag 10 september 2010

Tävla hos Ladushki!


Har ni sett tävlingen om dessa härliga tyger hos Ladushki design? Passa på att tävla du också!