onsdag 24 februari 2010

Nystylad kille!

Här har vi en nystylad kille! Kanske inte direkt ugglor i mossan men med ugglor på tröjan och elefanter på benen. Plötsligt har alla kläder blivit för små - konstigt nog har de krympt mest kring midjan på honom.... vet inte dirket vad det betyder men det brukar ju även mina kläder göra... måste vara något med vår tvättmaskin....
Iallafall så var det hög tid att sy nya byxor. Här är ett par jeans - tillklippta av mina gamla jeans - med gröna fickor med elefanter på. De blev riktigt bra, mjuka och sköna. Här på bilden ser de lite konstiga ut i grenen men det är nog mest han som står lite konstigt. I midja och benslut har de limegrön mudd.
Till det blev det en uggletröja med randiga ärmar i raglanmodell. Tyget är från SoS och mönstret är från någon Ottobre tidning, dock något modifierat. Har även klipt till ett par byxor i limegrön velor och med uggletyget i fickorna. Kommer att bli läckert till tröjan.

Tävla hos Bolin of Sweden!


Tävla om det här härliga kitet från Decléor hos Bolin of Sweden!

måndag 15 februari 2010

Mössor! - till gullungar och "gossisarna"

När barnen var ute och lekte sydde jag färdigt några mössor åt dem och åt deras gossedjur - litet "tvillingkit". Placerade dem snyggt uppställda på en pall och gissa om barnen blev förvånade när de kom in - Mamma, mamma Apis och Lady har fått mössor!!!! Och vem är de här mössorna till? Till oss!!! Lyckan var stor, lillkillen min sov tom med mössan på första natten. Stolt gick de till dagis och skola med ny mössa och likadan mössa på sitt gosedjur! Härligt att se!
Tygerna kommer från Stoff och stil, mönstret är mitt eget i storlek 3+

fredag 12 februari 2010

Grrrr, här kommer en Gepard!

Här kommer min lilla gepardkille!
Klockan fem i morse stod han vid min säng och frågade om dräkten blev klar (var den nämligen inte när han gick och la sig igår) och om vi skulle sminka honom nu. Att klockan inte ringt ännu och att mamma ville sova mer struntade han fullständigt i, gäsp. Svag för sin son, som jag är, så gick vi upp och fixade till honom - har aldrig för varit så lätt på morgonen att få på kläderna! Och visst blev han fin! Enda lilla missödet i morse var att storasyster blev avundsjuk och även hon ville på maskerad...

torsdag 11 februari 2010

Skiss på Geparddress!

Har nu varit och köpt gepardtyg på SoS och skissat på modell. Tänker göra en jacka/kofta med luva och öron på denna. Därtill en lös svans (med gummiband så man bara kan dra på den och sätta i midjan). Skiss på hur jag tänkt syns ovan. Har ritat mönster och klippt ut delarna samt sytt fodret så att han fick prova det igår kväll. Armarna har blivit lite långa men annars bra. Så ikväll ska jag sy i gepardtyget och sätta i fodret. Imorgon är det ju dags! Mannen är att på att skaffa lite teatersmink från Buttricks idag på lunchen så vi kan måla honom i ansiktet. Han kommer att bli fin tror jag! Bild utlovas!

tisdag 9 februari 2010

En gepard beställd!

Med hem från dagis igår har min son en lapp om att de ska ha maskerad på fredag med temat djur och natur. Vi letar lite där hemma vad vi har och jag hittar hans drakdräkt som jag tänkte han kunde ha och antingen vara drake, dinosaurie eller krokodil. Men det dög inte. Imorse säger han väldigt bestämt - mamma jag ska vara en gepard på fredag! Jag försökte förklara att vi inte har kläder till det men då tittar han stort på mig och säger "men vi kan måla mig i ansiktet, det får man, och sedan kan du sy något mamma!" Tja, vad säger man.... så nu är det väl bara till att leta gepardtyg och fundera ut något smart att sy, som går lätt och snabbt! Några förslag?

söndag 7 februari 2010

Underbara tyger!

Har varit och shoppat på Stoff och Stil - de har fått ni vårens nyheter och har flera väldigt läckra tyger. Blev särskilt förtjust i aptyget. Min son är väldigt förtjust i apor - hans gosedjur är en apa som heter Apis. När jag kom hem med tyger jublade han över Apistyget och har i första hand beställt en mössa till sig själv och en mössa till Apis av tyger :)
Stoff och Stil har har kommit med sin nya katalog, finns att hämta i Malmö, eller kan bläddras i här: Stoff och Still Modekatalog 2010.

tisdag 2 februari 2010

Tävla om ett läckert smycke!


Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 500kr från Familjesmycken hos Tant Ulrika"