söndag 31 januari 2010

Att sälja...

Funderar på att försöka sälja lite av det som sys. Har sålt lite till vänner och vänners vänner på beställningar men inte sytt upp olika plagg och sedan lagt ut dem till försäljning. Frågan är bara hur man går tillväga? Ni är ju många här som säljer genom olika kanaler - har ni några tips?
Tänker göra en hemsida där jag lägger upp plagg som sys upp och är till salu. Men utöver det så kan man ju sälja genom webshopar. Men vilka? Och hur går man tillväga? Vad krävs? Många frågor som hopar sig just nu....

Här är iallafall två kjolar som blivit till i helgen. Lite i samma stil som för ett par inlägg sedan där min dotter snällt poserade. Dessa får ni utan modell för modellen hade gått och lagt sig :). Båda två är egenritade modeller, grunden är den samma men den ena har fickor i avvikande färg och den andra har ett avvikande tyg i den främre våden. Båda är i strl 122 och till salu för 175kr.

torsdag 28 januari 2010

Tävling hos Älskade Hjärtegryn

Jag är med och tävlar hos Älskade Hjärtegryn om ett par jättefina namnbyxor. Tävla du också!

onsdag 20 januari 2010

Retrokjol

Allt sedan jag sydde byxorna till lillebror (se ett par inlägg längre ner) har jag fått höra - när ska du sy en kjol till mig? Och här kom den till sist. Utstäld modell med mudd i midjan och avvikande tyg mitt fram. Jag har använt samma (gardin-) tyg som till byxorna men här med nyköpt manchester. Blev riktigt bra faktiskt. Fick tom mudden att sitta bra. Tycker ofta det är svårt att få den snygg och sitta bra. Oftast får jag den för lös så att den inte håller ett lite styvare tyg som tex manchester eller jeans men här fungerade det bra. Och som syns på bilden så blev min tjej glad!

Modell:
egenritat mönster i storlek 122

Tyg:
manchestertyg från Stoff & Stil samt blommig gardin från 60-talet.

tisdag 19 januari 2010

Award!!!


Jag har fått en award av min underbara väninna Helena, stort tack! Besök hennes jättefina blogg – Bolin of Sweden.

Med awarden kom en liten uppgift:

1. Kopiera awarden på din blogg

2. Länka till personen som gav dig awarden´

3. Berätta 7 intressanta saker om dig själv

4. Skicka awarden till 7 andra bloggare

5. Länka till deras bloggar

6. Lägg en kommentar i deras blogg, så de får veta om awarden


Det finns väldigt många kreativa och inspirerande bloggar som jag besöker varje dag, det var inte helt lätt att välja, men dessa sju vill jag ge en award till:

http://billaba.blogspot.com/
http://csvedin.blogspot.com/
http://soligaklader.blogspot.com/
http://sytt.blogg.se/
http://lillofant.blogspot.com/
http://appelpappeldesign.blogspot.com/
http://gekko-attsyengecko.blogspot.com/


Sju saker om mig själv...........

1. Jag älskar att skapa och kreera i alla former – att jag syr vet ni ju redan men det finns fler sätt som jag utrycker mig på…

2. Jag har i många år hållit på med oljemålning och haft flera utställningar. Just nu ligger den hobbyn lite på is då jag inte hinner med allt men hoppas kunna ta upp det igen en dag.

3. Jag jobbar som AD och skapar olika reklamkampanjer.

4. Jag dansar flamenco, också ett sätt att uttrycka och skapa genom dansen.

5..Jag är väldigt förtjust i att laga mat, älskar att prova nya kombinationer och skapa ny maträtter.

6. Drömmer om att få starta eget, men behöver vinna lite pengar för att få det att gå ihop först och det vet vi ju alla att den chansen inte är så stor.

7. Sist på denna lista men faktiskt allra viktigast för mig är min underbara familj och våra fina vänner!

söndag 10 januari 2010

Julen åker ut!

Snart har hela helgen gått och jag har ännu inte fått sytt något, sorligt! Men härligt är att det blivit massor av utelek med barnen och dessutom har vi fått städat ut julen här hemma! På måndag är det dags att jobba igen och alla aktiviteter börjar men jag hoppas för det få chansen att sy lite på kvällarna.

Håller på att skissa på några standardmodeller som jag ska försöka hålla mig till. Tror det kan vara ganska smart att ha mina egna modeller som jag kan skapa min prägel på. Som det är just nu har jag provat mig fram lite och sytt en modell här och en annan där men nu är det nog dags att hitta en bas som man sedan kan utgå ifrån.

onsdag 6 januari 2010

Nya tuffa brallor i retrostil!

Det har blivit ett par nya byxor till min pojke i retrostil. Först var han lite skeptisk till att det var blommor på fickorna men det gick fort över och nu är han nöjd och spexar glatt framför kameran :). Byxorna är i muddismodell, dvs muddar i midjan och benslutet och sydda av ett par av mina gamla manchesterbyxor och fickorna är äkta retrotyg från en 60-tals gardin. Blev ganska nöjd med dem men hade från början tänkt mig att byxorna skulle vara lite bredare och ha lite mer pös i sig nere vid foten. Tror att jag behåller dessa som en muddismodell med smala ben och sedan ritar om dem till en lite bredare modell med pös.

Modell:
Muddis, smal

Mönster:
egenritat i strl 116

Tyg:
avlagda manchesterbyxor som klippts upp samt retrotyg från 60-tals gardin

måndag 4 januari 2010

Ny datorväska

Till min nya laptop, eller åtminstonde nästan nya, behövdes det en laptopväska så jag bestämde mig för att sy en. Hittad det här läckra medaljongmönstade tyget som jag fodrade med ett matchande orange tyg och stoppade med lite vadd för att göra den lite mer skyddande. Invändigt finns även ett par fack för pennor och små viktiga saker. Blev lite trång, det är precis datorn går i, men utöver det är jag nöjd.