måndag 27 april 2009

Vårkänslor!

Vilket underbart väder det är! Har verkligen känts som sommar i helgen. Nästan synd att sitta inne och sy, undra om man kan ta ut symaskinen...
Iallafall har det blivit en vårklänning till tjejen. Har ritat en ny modell. Som ni säkert ser är den inspirerad av flera av era andras klänningar här, men har försökt att göra den på mitt vis. Min dotter tyckte den såg ut som en fjäril med "vingarna" i ärmarna så jag bestämde att modellen får heta just "Fjäril".
Tyget med Kinaflickorna har jag varit förtjust i ett tag och köpt för några veckor sedan men inte riktigt vetat vad jag skulle göra med. Kände att det blev för mycket med en klänning i enbart det tyget. Gillar den här kombinationen, kommer till sin rätt här. Har lite mer tyg över så det blir nog en kjol också med samma tygkombination.

Modell:
Klänning "Fjäril"

Mönster:
Eget i storlek 116

Tyg:
Både det prickiga tyget och det mönstrade med kinaflickor kommer från Stoff & Stil

onsdag 22 april 2009

Härlig vår kjol och väst!

Så har det då äntligen kommit något nytt här - en härlig vårkjol och väst till min tjej! Är sydd i samma fleecetyg som jag tidigare sytt en klänning till min brorsdotter i. Tycker det är så fint. Blev riktigt bra i väst och kjol. Skönt med en lite varmare väst nu på våren då det kan vara kallt även om man vill vara vårfin.

Modell:
Snurris och väst

Mönster:
eget i storlek 116

Tyg:
Fleecetyg från Stoff & Stil, rosa muddtyg från Tusen Tyger

tisdag 14 april 2009

Oj, vad längesedan...


jag bloggade! Fy skäms!!!!
Men jag har fått vårkänslor och vill bara vara ute och njuta av alla små under i trädgården. Här är några av dem, visst är de vackra!
Fast om sanningen ska fram så har våren också kittlat mitt sysinne lite och jag är sugen på flera vårplagg att sy. Så såfort det blir en regnig dag så.....