torsdag 26 februari 2009

Maskeradpanik!

På fredag är det dags (imorgon alltså) för maskerad på dagis. I flera veckor har vi diskuterat fram och tillbaka vad barnen ska vara. Ena dagen ska det vara spiderman och Törnrosa, nästa dag dinosarier och flamencodansös..... Men så äntligen fattades beslutet - Drake och Snövit! Inga problem tänkte jag och började först leta färdiga dräkter, mest för att det bara var några dagar kvar till maskeraden, men där fick jag tjii! Inga kläder fanns det som passade det temat, snövit fanns på BR men var slut :(. Så i förrgår fick en grön fleecefilt sätta livet till för att bli drake, halva natten syddes det och är nästan klart. Så igår blev det snabbtur till SoS för att införskaffa krossad velor i rätt färger för Snövit och inatt har det sytts. Känner att påsarna under ögonen är ganska stora idag..... Ikväll/natt måsta allt bli klart och sedan hoppas vi på den stora succéen! Bilder kommer....

söndag 22 februari 2009

Härlig fleeceklänning till liten tjej!

Hittade det här underbara tyget på SoS - en jättemjuk fleece med små sönta jordgubbar och blommor på, riktigt härlig sommarkänsla. Genast tänkte jag på mitt lilla gudbarn som snart blir ett år och tror det blir en perfekt present till henne. Dröjer någon månad till innan hon fyller år men jag var tvungen att sy den genast. Tror det blir en skön vårklänning som kan värma lite men ändå har sommarkänsla!

Modell:
Hängsleklänning

Mönster:
Från Ottobre nr 4/2008 i strl 86

Tyg:
Fleece från Stoff och Still

onsdag 11 februari 2009

Äntligen är elefantklänningen klar!


Efter ytterligare en omgångs sjukdom, denna gång jag, så har elefantklänningen blivit klar! Är ganska nöjd med den. Rynkningen vid livet blev lite ojämnt, vilket stör mig, får väl skylla på febern... Är också lite orolig för att den ev är för bred... är inte provad ännu, vi får väl se i eftermiddag när tjejen kommer hem. Men det går ju att justera!

Tror att elefanterna har gått mig lite på hjärnan (eller så är det febern som spökar) men låten "en elefant promenerar, på en liten liten spindeltråd, det tycker han är så intressant så han går och hämtar en annan elefant, två elefanter ......" Ni fattar evighetsprincipen... kul sång att gå och nynna hela dagen, inte ens barnen är hemma och kan uppskatta det...

Tyg:
Rött och vitt elefanttyg från Soff och Stil samt matchade rött jersey tyg samma ställe.

Mönster:
Eget i storlek 116

Modell:
"Kickis" med kort ärm

tisdag 3 februari 2009

Tips & Trix

Är så imponerad av alla er som lägger ut alla underbara tips på hur man syr och löser knepiga problem. Har samlat en del av dessa till höger under "Tips & Trix". Hoppas att ingen har något emot att jag länkat till dem. Gör det för att jag tycker att ni är så duktiga :-)

Min avsikt är att försöka skapa en del egna tips på hur man syr olika saker. Återkommer med dessa, förhoppningsvis ganska snart ;-)

söndag 1 februari 2009

Första dressen i elefanttyget klar!


Så här härlig blev första dressen elefanttyget! Gillar det skarpt och blev riktigt nöjd med dressen.
Nu står tjejen här hemma och hoppar och undrar var hennes röda är...

Tröjan, modell "classic"
är i det blå elefanttyget men med helblå ärmar (marinblå) och med halskant i limegrönt.
Mönster: eget strl 104

Byxan, modell "sprallis"
är i marinblå randig velor, med limegröna muddar och det härliga elefanttyget i fickorna.
Mönster: eget strl 104