fredag 21 november 2008

Hjärtliga mössor!


Så här blev de - mössorna och halvärmarna som jag fick en beställning på! Båda har rosa fleece med hjärtan på på utsidan men insidan skiljer, den stora (till en 5åring) är lila innuti och den lilla (till en 1-åring) är ljusrosa på insidan. Lilla hjärtat på toppen är i samma färg. Nu hoppas jag bara att de som beställt dem gillar dem!!!! och att de passar...
Gjorde små sötta etiketter och satte på dem, ser lite proffsigt ;-)

torsdag 20 november 2008

Min gamla barndomsklänning!



Nu ska den få nytt liv! Min gamla finklänning som min mamma sydde till mig när jag var 7 år!! Tänkte ta och piffa till den lite och sedan ska min dotter få den. Jättekul att kunna använda något som min mamma faktiskt sytt en gång. Och visst är tyget härligt! Lite svårt att se här (foto taget med mobilen) men det är jättefina små rosor på ett härligt sametstyg! Ska se om jag kan få till en närbild på blommorna så ni får se. (har bara mobilen här så det är inte så lätt).

Vet inte riktigt vad jag ska göra. Tror att jag vill behålla ganska mycket av det som är men kanske sätta på en svart spets nertil och i halsen? Eller en tyllkjol under? eller några sametsband i nederkant? Andra förslag?

söndag 16 november 2008

Här händer det inte så mycket...



på syfronten alltså. Har varit väldigt lugnt den senaste veckan. Inte mycket har blivit sytt. Beror både på att jobbet tar all min tid, och att jag har varit sjuk.
Men har ändå fått till de här mysbyxorna till N. Det mesta syddes förra veckan fast då blev midjan för stor så jag fick sy in ett gummiband i midjemudden. Nu sitter det perfekt! Byxorna är egentligen marinblå fast de ser nästan svarta ut på bilden.

Tävla hos Naima!


och vinn en underbar klänning! Tävla du också - klicka här

tisdag 11 november 2008

Vinn tyger hos Strömming!


Tävla och vinn fina tyger hos Strömming!

söndag 9 november 2008

Syskonbild


Här kommer den då, den utlovade syskonbilden på hundtröjan och tunikan. Kan inte påstå att det var helt frivilligt de ställde upp framför kameran men det blev en bild tillslut :)
N verkligen älskar sina tröjor (blev ju två stycken till honom) och det är jättekul!

Firat farsdag idag, barnen och jag var uppe tidigt (inte mitt val...) och bakade scones, sedan blev det sång och paket på sängen - ska det firas så ska det göras ordentligt tyckte min flicka! Pappa blev glad!

Har hunnit med att sy lite också i helgen. Mössorna och halsvärmarna är nu i princip klara. Har varit över hos grannen och provat på deras 1 åring. Ska vara till en 5-åring (och det har jag här hemma) och en 1-åring. Känns som om det blir bra. Lite finputsning kvar bara. Bilder kommer!

onsdag 5 november 2008

Tjohoo!! - min första beställning!


Är strålande glad - har fått min första beställning!!!!
Presenten till F's kompis (mössa och halsvärmare) blev väl mottagna och nu har mamman beställt två till set som de ska ge i present till sina vänner. Är väldigt stolt men samtidigt lite nervös - hoppas de blir bra och alla blir glada!!

tisdag 4 november 2008

Passa på och vinn en SOLIG elefant!


Kolla vilka underbara elefanter! Vill du vinna en så surfa in på Soligs underbara syblogg! Väldigt profsig och fin!

måndag 3 november 2008

Håll huvudet varmt...


Så har det då blivit mössa till tjejen också! Rosa med kronor på och lila foder - helt enligt hennes önskemål. Var lite knivigt att få ordning på modellen. Har ritat mönstret själv, dock med inspiration av Ankis fina mössor på http://www.vurm.se/pahuvudet.html . Min variant var ett ganska enkelt mönster som med lite trixande satt riktigt bra. Den kommer hålla henne varm och go! Sydde en liten halsvärmare som kunde matcha till. Blev ganska nöjd. Så pass att jag gav mig på att sy ett kitt till till hennes kompis som hon skulle på kalas till i går. Gjorde lite småändringar i mönstret och det blev faktiskt ännu bättre. Fick även en liten tofs längst upp med ett litet hjärta på. Blev lite brått på slutet, kalaset skull börja, så jag glömde fotografera den, lite snopet! Jag får hoppas jag kan fånga ägarinnan på bild när hon har den på sig :)